Nieuwbouwplan Het Paradijs is gelegen aan de rand van het Brabantse dorp Haren. Haren is een gemoedelijk plaatsje met zo’n 690 inwoners. Tot 1994 behoorde het dorp tot de gemeente Megen, Haren en Macharen. Nu valt het onder de gemeente Oss, waarbij de 3 voorgenoemde dorpen een eigen dorpsraad vormen. 

Haren is gelegen nabij de rivier de Maas, om precies te zijn op een zandopduiking in het Maasdal. De naam Haren verwijst hier dan ook naar. Het toponiem Haar betekent namelijk hoge landrug. Het water heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van het dorp. De bewoners van het vroegere Haren leefden vroeger vooral van landbouw en veeteelt, en het slib uit de rivier in combinatie met de zware kleigrond zorgden voor een zeer vruchtbare bodem.

Zo ook op de projectlocatie van Het Paradijs, waar vroeger een prachtige boerderij stond, die omringd werd door een weelderige tuin. Op deze plek verrijst een schitterend nieuw stukje Haren, maar in het dorp zelf zijn nog altijd tal van bijzondere gebouwen en herkenningspunten uit het verleden te vinden. Bijvoorbeeld het middeleeuwse klooster Bethlehem, tegenwoordig een unieke locatie voor evenementen, of de Sint Lambertuskerk en het Heilighartbeeld in het midden van het dorp.

Het dorp Haren heeft landelijk naamsbekendheid verworven door de winkelketen De Harense Smit. De voormalige locatie van deze winkel is nu een heerlijk winkelhart waar je terecht kunt voor de dagelijkse boodschappen en meer. Zo is er een Aldi gevestigd en woonwinkel Smid Lifestyle.

Haren kent een rijk verenigingsleven en heeft een eigen gemeenschapshuis midden in het dorp. Daarnaast is er een gezellig eetcafé, een basisschool en zijn er mogelijkheden voor kinderopvang.

Voor overige voorzieningen, zoals (hoger) onderwijs, gezondheidszorg, sporten, winkelen en uitgaan, liggen de mogelijkheden om de hoek. Het stadje Ravenstein ligt op ongeveer 5 km afstand (nog geen 10 autominuten), het centrum van de stad Oss bereik je binnen een kwartier en in ongeveer een half uur rijden sta je in hartje Den Bosch.

Wonen in Haren: het gevoel van vrijheid en buitenleven, in een gezellige dorpse ambiance, met de gemakken van de stad om de hoek. Dàt is hemels wonen!

Google Maps